Crama Takács - Crama Takács
FB TW IG

#thelma_winery

BUN VENIT PE PAGINA CRAMEI TAKÁCS!

Oenologia este artă, vinul este operă de artă!

Vă salutăm cu mult drag pe pagina Cramei Takács. Prin intermediul paginii noastre, vă invităm acum într-o scurtă călătorie în lumea vinurilor și a podgoriei noastre, unde putem trăi, împreună experiențe unice prin care vom lega relații deosebite, ce vor dăinui în timp. Cu această ocazie v-am pregătit câteva oferte din cele mai bune selecții de vinuri pe care le găsiți aici.

„Vinul reprezintă perfecțiunea și frumusețea naturii, pe care omul le-a șlefuit lent, cu pricepere și cu plăcere.” (Voltaire)

DESPRE NOI

Crama Takács și Domeniului Sâncrai-Aiud s-au născut din pasiunea familiei Takács pentru cultura viței de vie și a vinului. Proiectul conceput în familie a avut o ascensiune rapidă și, din 2008 până în prezent, a devenit una dintre cele mai noi, tinere și de succes afaceri viticole din Podgoria Aiud.

Podgoria Aiud este, la rândul ei, una dintre cele mai interesante și fermecătoare zone din Ardeal. Aici se întind vii extrem de roditoare, iar dealurile și văile cu unduire blândă dau un terroir caracteristic vinurilor noastre. Viile au fost readuse la viață și îngrijite cu pricepere și dragoste, astfel încât să ofere vin de înaltă calitate, caracterizat prin eleganță, excelentă și distincție.

a
Poziția geografică

Domeniul viticol se situează pe versanții și dealurile din Sâncrai și Ciumbrud la doar 3 km de Aiud. Crama și magazinul se află în municipiul Aiud, la doar 30 de km de Alba Iulia și 60 km de Cluj Napoca.

Clima este extrem de favorabilă coacerii strugurilor, deoarece Munții Metaliferi țin piept curenților de aer rece, iar Mureșul echilibrează oscilațiile de temperatură, asigurând cele mai bune condiții...

Substratul solului la Podgoriile Aiudului este format din marnă și argilă, iar pe zonele terasate a dâmbului se regăsesc sedimente pleistocene de loess. În subsol sunt straturi provenite din scurgeri...

VINURI

Caracteristicile vinurilor noastre

Valorile principale ale vinurilor produse de Crama Takacs, de pe dealurile viticole din Ciumbrud și Sâncrai sunt generozitatea, caracterul lor plin de foc, aciditatea lor savuroasă ce le conferă ținută și un post gust lung, corpolența, rotunjimea mătăsoasă și mai ales aroma și savoarea condimentată.

Vă invităm cu drag să alegeți dintre vinurile noastre după bunul plac și gust!

Loading...

Are un buchet deosebit, dominat de arome de trandafir și fructe exotice.

,

O varietate de 6 vinuri rosé cu transport gratuit pe întreg teritoriul României.

O varietate de 6 vinuri deosebite cu transport gratuit pe întreg teritoriul României.

Cronologie

Scurta noastră istorie

2008
Înființarea cramei
2009
Crearea primelor vinuri
2010
Modernizarea pivniței
2011
Punerea în posesie definitivă a bunurilor familiei
2013
Deschiderea primul magazin de vinuri
2014
Anul recunoașterii naționale și internaționale
2016
Replantarea culturii pe o suprafață de 14 ha
2020
Prima recoltă și replantarea altor 8 ha
2021
O nouă modernizare a pivniței, anul construcției uzinei tehnologice

Aveți o întrebare? Contactați-ne.