Rajnai Rizling 2021 - Takács Pincészet
FB TW IG

#thelma_winery

s

Boraink

Rajnai Rizling 2021

35,00 lei

Íze telt, tüzes, üdítő és virilis, harmonikus és megnyerő.

Kategória:
Szőlőfajta: Fehérszőlő / Rajnai Rizling
Évjárat: 2021
Régió: Nagyenyed
Jelleg: Fehérbor
Alkohol: 11.05% V/V
Kiszerelés: palack, 0.75 l
Megjegyzés: Korlátozott mennyiség

Leírás

Nevét származási helyétől, a Rajna-mellékétől kapta, és csak névrokonságot mutat az olaszrizlinggel. Gyakran találkozhatunk rövidített elnevezésével, a rizlinggel is. A rajnai rizling a világ legnemesebb szőlőfajtáinak egyike. Kényes a környezeti hatásokra, ám ideálisan beilleszkedett a csombrodi és a szentkirályi szőlőterületekre. Ezért is nevezik Csombordot Erdély Johannisbergjének. A Rajnai Rizling ugyanis itt találta meg második hazáját. Hallatlanul intenzív, mégis mesésen könnyed, elegáns és gyümölcsös bor, amelynek savtartalma hosszan tartó frissességet és jelentős érlelési potenciált garantál.

Ízjegyei:

Színe zöldessárga vagy aranysárga, sajátos illata az ibolyáéhoz hasonló. Íze telt, tüzes, üdítő és férfias. Lecsengése hosszú, amely végén a sárgabarack és a citrus jegyek dominálnak. Friss savakkal, közepes testtel és jó egyensúllyal rendelkezik. Félszáraz változata harmonikus és megnyerő.

Párosítás:

Aperitifnek, hideg előételekhez, mint amilyenek a pármai sonka sárgadinnyével vagy a füstölt lazac falatok, illetve gombaleves mellé tökéletes párosítás. Főételek esetén főtt halak, illetve hideg sültek, könnyű, szárnyas sültek kísérője lehet. Ázsiai ízek, különösen az indiai ízek – a rizling imádja a sót, a fűszereket, sőt a csípőst is.

Fogyasztási hőmérséklet: 7-12 °C-on.

Megjegyzés: jelenleg a rendeléseket csak Románia területén tudjuk honorálni.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Rajnai Rizling 2021” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük