Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background


Történetünk

A Nagyenyedi Takács Pincészet 2008-ban alakult. Takács Attila a pincészet borásza szerint, a bor művészi alkotás, melynek esztétikai értékeit kell kiemelni. "Isten ajándéka, a remény és az öröm forrása. Testet építő, balzsam erejű táplálék, élet vize, az örök fiatalságé."( Csávossy György: Magyarán a borról, 2006)

A Takács Pincészet a Csombordi borvidék egyik meghatározó borászata. Szeretnénk tudatosítani a látogatókban, hogy a bor a tájban a helyi hagyományokból táplálkozva születik, ezért létfontosságú, hogy megőrizzük és bemutassuk kulturális és természeti értékeinket is.

Tisztában vagyunk vele, hogy elődeink sokat elértek és azt is tudjuk, hogy ezeket a hagyományokat kell újra éleszteni és tovább adni. Együtt élünk a régi értékekkel és merítünk belőle, folytatjuk azt a munkát, amit elődeink elkezdtek és mindezt igyekszünk a mai kor emberének és kihívásainak megfelelően tenni. Tradíció, érték, egyediség, egyensúly – melyek kifejezik a hitvallásunkat.

Már egy évtized tapasztalatával a hátunk mögött ma már tisztán látjuk, hogy felelősségteljes feladatot kaptunk a sorstól, az élettől és azoktól az emberektől akik utat mutattak nekünk ebben a világban. Ez a feladat pedig nem más, mint boraink kifinomultsága, letisztult, elegáns megjelenésük betöltsék e közvetítő szerepet és visszaadni azt a természeti csodát és felhalmozott emberi értéket, amelyet Erdély Hegyalja és egyben Csombord borvidéke magában foglal és elviszi Csombord borvidékét a nagyvilágba.

Hisszük, hogy a modern technológia és a kézműves, hagyományos borkészítés megfér egymás mellett, csakúgy, mint a családunk több generációja. Hisszük, hogy egységben az erő és tudjuk, hogy a célünk olyan borok megalkotása, melyek fogyasztóink elégedettségére válnak, és különleges élményt nyújtanak!

Szeretettel várunk  minden borbarátot, Nagyenyedre, Erdély szivébe!


Elérhetőségek | Kapcsolat: facebook