Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background


PODGORIA AIUD (TARA VINULUI)

Vinurile produse de Pivniţa Takács din Aiud provin din strugurii culeşi de pe plantaţiile Sâncrai, aparţinătoare de dealurile Ciumbrudului. Ciumbrudul este comoara podgoriilor Transilvaniei, un statut dobândit  datorită blândeţei climei conferite de apropierea râului Mureş, expunerea sudică a versanţilor, datorită căreia aracii sunt precum acul indicator al unui ceas solar. Pentru drumeţul care se apropie dinspre Aiud, frumuseţea peisajului este izbitoare, mai întâi Mureşul mărginit de salcii verzi, iar în depărtare, deasupra satului zărindu-se ferestrele gotice ale bisericii construite în sec al XIII-lea.

Departe, spre sud, se înalță albăstruie Munții Metalifieri, stavile în calea vânturilor, înălțimi ce ocrotesc pacea toamnelor blonde, cu ochi albaștri, ce favorizează coacerea boabelor mieroase.

Conform definirii tradiționale ale podgoriilor,  Ciumbrudul face parte din Podgoria Alba-Aiud (Țara vinului), iar în cadrul acesteia din centrul viticol Aiud.

Valorile principale ale vinurilor din Ciumbrud și Sâncrai sunt generozitatea, caracterul lor plin de foc, aciditatea lor savuroasă ce le conferă ținută și un post gust lung, corpolența, rotunjimea mătăsoasă și mai ales aroma și savoarea condimentată. În ce privește valoarea compozițională a vinurilor  din Pivnița Takács este deajuns să amintim că Rieslingul italian, recolta 2012 a avut la cules un conținut în zahăr de 242 g/l.


Contact | Ne găsești pe: facebook