Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background


Borturizmus ajánló

Jó boroknak szép hazája Erdély.

Erdély Hegyalja Borvidék.

Megismerni a borvidéket, pincészetünket, személyes kapcsolatban kerülni a borok szép világával, egyben kikapcsolódni, ez a borturizmus. A nagyenyedi turizmus egyik feltörekvő ágazata. 
A nagyenyedi borvidék (Csombord, Szentkirály, Magyarlapád, stb.) sokszínűsége, a borok különbözőségében mutatkozik meg. A borral kapcsolatos élményt nem csak a bor íze, illata adja, hanem az ehhez kapcsolódó élmények. A borturizmus egy összetett élmény, mivel utazás,változatos tájak megismerése, személyes kapcsolat a borásszal egyben nyújtja a látogatónak a borismeret élményét. A borkóstolás és borfogyasztás személyes jelleget kap egy borospincében, ahol ismeretet gyűjthet szőlőfajtákról és a termőhely specialitásairól, borfajtákról és évjáratokról. Igy a borturizmusban résztvevők, nem csak szolgáltatásokat vehetnek igénybe, hanem túllépve ezen a fogalmon élményt kapnak.
A borturizmus kapcsán a turisták részt vehetnek borkóstoláson, borvacsorákon, boresteken, meglátogathatják pincészetünket,részesei lehetnek bortúráknak, megismerkedhetnek a borkultúra kuriózumaival.
A bor kapcsán a térség tipikus jellemzőivel is megismerkedhetnek, hiszen a nagyenyedi borvidékek olyan tájegységek részei, ahol a helyi borokat, egyben a kapcsolódó művészetekkel, népművészettel is megtalálkozhatnak (lásd Torockó). A bor, mint hívószó egyben lehetőséget ad arra,hogy a hagyományos borospincék természeti környezetét felfedezzék, mely gyakran történelmi épületek közelében találhatóak.
A Takács Pincészet borait számos belföldi és nemzetközi versenyen dijazták.
Látogasson el Erdély szivebe, Nagyenyedre.


Elérhetőségek | Kapcsolat: facebook